| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Bezdětná manželství

No já nevím, jestli je v tomto případě člověk odkázaný jen na lékařskou péči.
Příklad 1 - moje žena. S bývalým partnerem rok nemohla otěhotnět a když se jí to podařilo, ve 3. měsíci o to přišla a on se s ní rozešel. Potom já, chlapec (tehdy opravdu!) nezkušený jsem dal na její "zaručené" počítání neplodných dní a za měsíc jsem věděl, že se musím ženit. Oba jsme měli "zmeškáno"(bylo nám 27, což za komunistů bylo opravdu moc), tak nám to tolik nevadilo. Sice měla rizikové těhotenství, ale kdo ho dneska nemá. Později jsme si ještě pořídili holčičku, taky na první pokus. Tedy změna partnera stačila - jsem na to hrdý :-))
Příklad 2 - Maminka dělala (dávno před revolucí) na sociálním, tehdy se tam dělalo něco jiného než dnes. Rozhodovala o tom, komu z bezdětných žadatelů bude přidělěno dítě do osvojení. Při tom se zjišťovaly o rodině všechny možné drby a i dále se vedly záznamy. Zajímavé bylo, že často po tom, co bezdětní manželé dostali dítě, po nějaké době se jim povedlo i vlastní.
Co z toho plyne?
Ta neplodnost může mít spoustu příčin. Může být neplodný jeden z partnerů, ale mohou být oba zdraví a jen se k sobě (geneticky, chemicky ???) nehodí. Potom je, dámy, otázka, jestli nezkusit jiného partnera. Vím že je to proti přesvědčení některých, ale je to často efektivnější, než ztrácet roky života léčením. Další možnou příčinou neplodnosti je psychika. I to je asi důležité, i když si to málo kdo připouští. Proto je bezdětná rodina "úspěšnější" když už nějaké (třeba adoptované) dítě má. Už to není takový stres, už na tom tolik nezáleží a najednou to jde. Sex by měl být potěšení a ne stres z toho, kdy už to konečně vyjde. Možná i nějaký ten milenec je úspěšnější než manžel jen proto, že doma je to "povinnost", kdyžto tady často propukne stav oboustranné zamilovanosti a hormony se bouří :-))
Nejsem sice na tyto věci odborník, ale ledacos člověk odpozoruje a potom si ty souvislosti dává dohromady. Snad mě za ty názory neukamenujete.
Vláďa

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.