Ahojky Kikolino
tak moje zkušenost s mosteckou porodnicí je docela dobrá.Taky jsem se tam bála jít, páč jsem slyšela všechny možný horory ale nakonec jsem se pro ni rozhodla kvůli novorozenecké jipce, která je jinak až v Ústí. A tak daleko jsem si jet netroufla, protože jsem poprvé vůbec netušila jak může probíhat porod, tak abych nakonec neporodila v autě.
Takže pro mě můj výběr Kadaň či Chomutov kvůli tomu padl. Myslím si že já takovej komfort až tolik nepotřebuji, hlavně že vím kdyby se náhodou porod nepovedl a mimi potřebovalo nutně pomoc, tak v Mostě se mu dostane než třeba v Chomutově. Tam by ho stejně převezli do Mostu a ten převoz už může být rizikový.
Jinak před porodem jsem měla dvě mladé prima sestřičky, na sále dr teda trochu nemluva ale stejně si toho moc nepamatuji ze sálu a potom na šestinedělí to docela ušlo.Chtěla jsem sice nadstandard ale ten se uvolnil až poslední den, takže jsem ho pak odmítla. A jsem i docela ráda, byly jsme na pokoji jen dvě a aspoň jsem mohly pokecat a pohlídat si miminka.
Co mě teda vadilo bylo jídlo, které snad nemůžou jíst lidi normálně natož po porodu. Silně kořeněné - strašně pepřené, samé kompoty a pokrmy ze zelí, kapusty, květáku...no prostě nic vhodného na kojení. Malá taky byla hned druhej den pupínkatá.
Celej ráz porodnice takovej nic moc, staré postele,od oken to táhlo, v koupelnách zima a smrad od kuřaček.... jak jsem psala žádný komfort ale dá se to přežít.
Rodila jsem na konci 2003 a ted v létě tam půjdu znova :-) Chtěla bych teda vyzkoušet i něco jiného, třeba vanu... jenže mě asi nic jiného nezbyde ,myslím že bych to jinam nestihla :-) první holka byla za 4 hoďky venku.
Tak ti přeji dobrý a rychlý porod ať budeš kdekoliv a jestli máš strach ze sestřiček, tak vždy mysly na to že je to furt normální ženská jako ty, tak si nenech vše líbit - ona je tam pro tebe !!!!
Předchozí