ahoj Jiři, tak jsem to s tím tvým maličkým nepochopila, no jak jinak. potom mi došlo ,že proč píšeš na diskuzi 6-7 letých.....
.
takže pokud se mohu vyjádřit ke vstupu do ZŠ tak určitě doporučuji dát malého do školy až v 7 letech. já svého Tomíka taky dávám do školy až letos a Míša svého Fildu také. tím nic nezkazíš, aspoň ten syneček nebude nejmladší ze třídy, já vím jak můj malý byl celou dobu ve školce ten nejmladší a vždycky ho "buzerovali" nějací starší kluci.
jsem zvědavá jak to bude ve škole, doufám, že trefí na "normální" děti, to je na žádného grázla, protože ve školce se sem tam nějaký ten grázlík objevil a to potom malý chodil domů s takovýma výrazama a sprostýma básničkama........ někdy si říkám, na co ho vychovávám v duchu - nebij děti, chovej se slušně, nedělej druhým to co nechceš aby dělali tobě, nemluv sprostě atd. když potom vleze do školky a přijde s takovýma otázkama a výrazama , že se nestačím divit.
přitom náš Tom je takový kamarádský , on prostě není ten tip co si vystačí sám se sebou, chce kámoše za každou cenu, i za cenu , že to není ten ryzí kamarád , ale nějaký pseudokamarád, který využívá jeho naivity a dobroty, protože ten můj Tomík je takový dobrák...... a když mu to začnu osvětlovat kdo je a kdo není ten pravý kamarád, a on mi na to řekne " ale mě to nevadí...." a to je špatně, mu říkám ,že ti to nevadí....vždytˇ on tě využívá atd. a on se pak začne stydět, jako ,že dělá něco špatně, a tak mu zase vysvětluji ať se nefixuje na jednoho kámoše, ale ať má víc kamarádů atd.
no tak jsem se rozepsala o našich malých problémech s přáteli ve školce.....
měj se Jiři moc hezky a nupiš.
PS: Mííííííšo kde jsi..........napiš mi na mailíka, jak to vidíš s tím Pískem.... ahoj.