Ahoj vespolek !
Zdravím z Plzně a v první řadě vyřídím úřad.....
))))
Alice, hned napíšu e-mail, jen s tím "posunutým" čtvrtkem ještě nevím - záleží na tom, zdali odjedeme do Krkonoš nebo ne.
Zatím to vypadá, že asi budeme doma - nemám zrovna "při ruce" žádné parťáky, kteří by byli schopni jet.
Ono chtít by jich chtělo několik, ale nemají ochoté manžele, aby je tam dovezli....a ono jet na hory s dětmi a plnou polní vlakem nebo autobusem opravdu není to pravé ořechové....
A mé auto je malé, pobere tak akorát mě, Fíka, lyže a zásoby...
Takže, pokud se během zítřka dozvím, zda můj táta, který by s námi rád jel, dostal dovolenou, pojedeme.
Pokud ji nedostane, budeme doma, páč samotné se mi nechce.....
Takže asi tak......zase zmatky na poslední chvíli....a přitom bych jela táááák ráda.....
)))
Je to nádherné místo, pokusím se vložit Ti sem nějakou fotku....
)))
Jo, a potom s tou Sněženkou....pokud bys chtěla s Tomíkem jet, bylo by třeba se přihlásit co nejdřív - zatím máme chatu rezervovanou celou, ale vypadá to, že ji, narozdíl od loňska, celou neobsadíme, tak nechceme blokovat ty volné pokoje dlouho a proto trošku ten spěch......
Samozřejmně můžeš vzít i Toma velkého, 2 kamarádky přivezou také manžele - ta jedna na hlídání 2 ratolestí a ta druhá......asi proto, že ho miluje......
)))))))
Uvidíš, holky jsou fajn, bude bžunda.....ale nechci nijak naléhat, abys neměla pocit, že mluvím jak katalog cestovní kanceláře.....
JIŘINKO, ahoj.......
)))))
Já si myslím, že v 7 letech jsou děti, pokud nemají diagnostikovaný nějaký větší problém, na školu zralé až až.
Myslím, že ve školce by se už jen nudili a že už by jim školka nedokazala nic "dát"...už by je nikam neposunula.....a také myslím, že nic se nemám přehánět, že 8mi leté dítě v první třídě je fakt dost přerostlé.
Vždyť tím pádem by mu bylo v devítce 17 let........a co potom na střední škole s plnoletým klukem, který už vlastně "nic nemusí" a který si je toho moc dobře vědom ????
Neříkám, že musí vzniknout jakékoliv problémy, to bych si netroufla, ale většina mých kamarádek má už větší děti a vím, jak je potom složité řešit nějaké zmeškané hodiny a podobné problémy.....děti si svá práva uvědomují moc dobře.....a s povinnostmi to bývá někdy horší.....
Jasně, tohle je spíš takový ten katastrofický scénář...ale i bez něho je můj názor takový, že HUPKY ŠUPKY DO ŠKOLY !!!!
A šikana ???
Ano, je to problém, nebudeme si říkat že né, ale nikde není psáno, že vždycky musí být šikanováno dítě nejslabší, nejmenší...může to být kdokoliv, kdo jen troch vybočuje...co já vím.....má velké uši, brýle...zadrhává.....on když je ve třídě takovýto násilník, nikdo nemůže odhadnout, koho si vybere.....bohužel.......
Kamarádky dcera byla šikanována ve 3. ročníku na obchodní škole....a přitom, neviděla jsem dlouho krásnější holku - štíhlounká, dlouhovlasá, milá, chytrá, dokonce nafotila půvabné fotky, občas si přividělává jako modelka, má stálého přítele.....nikdy bych to neřekla....museli vyměnit školu ....a když odcházeli, třídní učitelka jim řekla, že nejsou první a že je dobře, že odcházejí.....a to když jsem slyšela, tak se mi dělalo mdlo - pokud se na šikanu budou pedagogové dívat takto, že je DOBŘE, když odchází oběť a útočník...neboli v tomto případě útočnice zůstávají, tak se nepohneme z místa nikdy.....
Nějak jsem se rozepsala, co ?????
Ještě k té škole...myslím, že by i bylo Filipovi divné, že by už 2. rok po sobě odešli spolužáci ze školky do školy a on pořád trčí ve školce....už vloni se chystal, že je taky předškolák a že jde do školy.....tenkrát si to nechal ještě vysvětlit, školku miluje, tak jsme honalákali na to, že po prázdninách bude celá školka nově zrekonstruovaná a on si jí ještě musí užít...ale letos ???
Myslím, že další loučení s předškoláky by už se mělo týkat i jeho.....
Mě bylo 6 v červenci a v září jsme šla do školy......zvládla jsem to - a nebyla jsme jediná......
)))))
Zvládli jsme to všichni, zvládnou to i ti naši mrňousci......
Ale že to utelo.......jen co je pravda.............
Přeji hezkou dobrou noc a jdu na ten e-mal..........