Ahoj maminky,rodila jsem v Teplicích 2x,poprvé v únoru 2005 a podruhé v dubnu 2008.První porod byl nejdříve s nástupem poslíčků,kteří neustupovali.Otvírala jsem se,ale pomalu,když jsem byla otevřená 4cm po 30 hodinách se slaboučkýma bolestma,tak mi píchli vodu a malej byl za hodinku a půl venku,přítel byl se mnou,říkali mi jak dýchat,co má dělat přítel atd.Přístup byl super,všechno mi vysvětlili,chovali se ke mě hezky a to i na oddělaní šestinedělí,kde mi vše ukázali třeba i 10x,v kojení mi moc pomáhali,měli jsme problém s přisáváním k jedné bradavce,půjčili mi klobouček a hned jak jsme přišli domů,tak nám to šlo tak dobře,že jsme ho mohli odložit a kojili jsme 18 měsíců.
U druhého jsme přijeli do porodnice když mi praskla voda,vyšetřili mě,ani né 1cm,přítel se převlékl,dali klistýr,oholili a šla jsem do sprchy,kde jsem byla chvilinku a šla na sál,kde jsem byla už 6cm,malej byl za 3 hodinky se vším co k tomu patří na světě a i přesto,že rodily další maminky,tak tam byl i přítel a moc mi pomahal,stejně jako u prvního porodu,tentokrát jsme ale byli víc samy u prvního s nama byla skoro pořád por.asistentka,jen mi vždy dělali vyšetření jak pokračuje porod,protože to šlo dost rychle a zase šli k jiným maminkám.Na šestinedělí jsme byli 3 na pokoji co už děti měli a vždy nám poradili a pomohli s tím,že každé miminko je jiné a když něco budeme chtít,máme si říct a nemáme se bát.Myslím,že je to hodně i o přístupu maminek a to vím o čem mluvím,když si vemu co jsem tam viděla od některých z maminek.
Takže já můžu Teplice jen doporučit a jestli budu ještě někdy rodit,tak určitě v Teplicích.
Předchozí