poprvé jsem v této porodnici rodila v roce 2004, sál byl oddělen jen závěsy, ale člověk se na to, kde rodí neměl ani čas soustředit. Syn se narodil pár minut po přijmu, z důvodu, že hlavička se rvala rychleji, udělali nástřih, ale nic nebolelo.Na šestinedělí sestřičky pomáhali s přiložením a dávali i cenné rady, takže si nemůžu stěžovat. I návštěvy na chodbách nám vyhovovali, jednak si maminka určila, jak dlouho jí nechá a pak jsem ocenila, že jsme se nerušily s maminkami na pokoji, jedna by mohla mít deset návštěv a druhá žádnou a neměla by svůj klid na odpočinek.Po druhé to bylo v roce 2006, kdy jsem měla možnost chodit od vystavení průkazky do poradny přímo v apolináři, zjistili mi zde trombofílii. Na přístup lékařů a sester si nemůžu stěžovat, po příjezdu jsme si mohli vybrat i porodní sál, ale člověku je to úplně jedno. Klasický příjem si nepamatuju, protože došlo jen na vyšetření a přesun na sál, kde se dcera narodila. Uvažovali o nástřihu, ale zvládli jsme to bez něho. Dceru mi hned dali na bříško a o pár minut později i přiložili k prsu. Užívali jsme si s manželem miminka, takže nějaká ta kontrola zranění proběhla v euforii a člověk nic nevnímal. Šestinedělí se dá přežíz, občas člověk čekal na sprchu, ale jinak pokud nečeká hotelový komfort se dá pobyt přežít, jen jídlo nemusí být po porodu moc příjemné a chutné.Vracela jsem se na stejné oddělení ještě po týdnu, kvůli revizi dělohy. Když jsem byla na pokoji sama, mohl do přesunu další maminky zůstat se mnou a s miminkem na pokoji. Přístup všech byl profesionální, jen předepsaný dokrm pro dceru se neobešel bez doprošování sester a člověk měl ¨smíšené pocity, ale to bylo i dáno asi i zákrokem, psychikou a tak. Doma jsme se opět rozkojily a dokrm jsme po návratu nepotřebovaly. Nyní jsem ve 36 týdnu, čeká mě třetí porod. Těhotenství není procházkou růžovým sadem jako ty dvě předchozí, nevolnosti, nechuť k jídlu a tak...injekce na prevenci proti krvácení, vitamíny a strach o miminko, pořád se pohybujeme na dolní hranici váhy...ale jsem ráda, že chodím k Apolináři, protožee zde určitě udělají vše, aby miminko vykouklo na svět a bylo v pořádku, i když třeba svůj porod ve svůj den nás mine. A šestinedělí určitě taky zvládneme,protože vše je vždy více o lidech než o místě.
Předchozí