400g předního hovězího bez kosti 100g prorostlé slaniny 200g cibule 2 lžíce oleje 1/2 l masového vývaru stroužek česneku bobkový list lžička tymiánu, sůl 200g mrkve 2 paprikové lusky 4 lžíce nasekané petrželky
Příprava:
Na větší kostičky nakrájíme maso, na menší slaninu, cibuli na plátky. Olej a slaninu silně zahřejem v hrnci, dáme maso a orestujem, přidáme cibuli a pečem do zlatova. Do hrnce přidáme na drobno pokrájený česnek, bobkový list a tymián.Osolíme, přiklopíme a necháme vařit. Mrkev nakrájíme na plátky a dáme do hrnce asi 20min. před dovařením. Paprikové lusky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, Dáme 10min. před dovařením. Hotové dochutíme a posypem petrželkou. |