Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kocert Jaromira Nohavici

Autor: SavaH , 4.6.2003

Nedele 1.6.2003
Nebudete tomu verit, ale tuhle nedeli na ceske ambasade v DC koncertoval Jarek Nohavica. U vstupu do ambasaby stal zastup lidi. A to listek byl na nase pomery relativne drahy. Celych 15$!!! Docela me prekvapila „koncertni mistnost“. Spise mistnuska. Par zidli, male podium a tot vse. Ale neverili byste, co se tam vejde lidi. Narvano bylo k prasknuti. Jara mel zpozdeni. Prisel v 7:10 a koncert mel zacit v 7. To jsme mu vsici prominuli, jelikoz to mel k nam daleko. Hrabnul do kytary a zacal pet. Nejprv se tvaril, jako ze na tento hudebni nastroj ani hrat neumi, ale posleze popad harmoniku. To si neumite ani predstavit, jak to ten deda rozjel. Taky jsem nevedela kolik pisnicek od neho znam - skoro vsechny, co tam hral. Taky si tam dovolil predstavit svou novou skladbu Milionar a to se skoro vsichni rechtali smichy. Hec, vy v CR jste tuhle pisnicku jeste neslyseli.
Ale jo, dal se ten koncert poslouchat. Jen dve hodinky ubehly jako voda a Filous ani nikdo jiny to nestihl zdokumentovat, jelikoz si pan umelec nepral byt focen.


V nedeli jsem jela rano s Kar a deckama na baseball. Myslela jsem si, ze to bude zabava, aspon trosicku a ona se z toho nakonec vyklubala prace. Jen jak jsme nasedli do auta tak to bylo: " Savo udelej tamhle to, tohle to, podej deckam vodu, uklidni je tam. A na baseballu to nebylo o nic lepsi. Karen nekam vypadla a starej se o kluky sama. Pak mi to nezapocitala ani jako praci a to jsem s nima placala aspon 4 hodiny.
Pak me milostpani racila odvezt na metro a z metra jsem se presunula do centra DC a cekala na Petru s Misou a Radimem pred muzeem moderniho umeni, kde jsme si dali spicha. Nojo, jenze jedine muzeum moderniho umeni bylo muzeum moderniho socharstvi a malirstvi a oni na me cekali pred galerii americkeho novodobeho malirstvi a to je rozdil. A taky je to na druhem konci namesti. Tak jsem si aspon prosla muzeum. Jsou tam moc pekny obrazy a sochy, ale je to malinky. Ten kdo zna Veletrzni palac, tak v cele te mistni budove je tak jedno patro veletrzniho palace.


A co se delo v sobotu? To bych taky rada vedela. Poradne si to nepamatuju. Jen tam mlhave vidim osklive pocasi a vylet na kole od Radima na Bike Path. Savinka vzala mapu a vykoukala z ni cestu, kudy pojede. Na mape byla nakreslena silnice, ktera usti na cyklostesku a vede pres potok. Jenze ono to ve skutecnosti je uplne jinak. Silnice konci pred potokem. Tak jsme neprv jeli podel potoka a hledali nejake vhodne mistecko na prebrodeni. Az Rada nasel jedno. On potok preskocil a Sajik do neho skocil a namocil si boticky. Pak Rada prenes kola a skrabali jsme se do strmeho kopce koprivama a ostruzinim na bike path. Kdyz jsme se tam tak objevili, tak kolem jdouci neverili, odkud se to vynorujem. Kola byla obalena kytickama a trosicku zablacena, ale od ceho mame tereni kola? Priste necham vymysleni trasy na Radimovi.


Zobrazeno doposud 636 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.