Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Domácí krtkův dort

Autor: prosinec 08 , 1.4.2009

"DOMÁCÍ KRTKŮV DORT NA PLECHU" - buchta na neděli
[20.3.2009]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva STRACCIATELOVÝ KRÉM: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány PUDINK: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

Těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

Stracciatelový krém:

V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.



Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).


Je fakt výborná, určo zkuste!


DOBROU CHUŤ!!!

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY






- žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej a mléko





- mouku smícháme s kakaem a prdopečem a zašleháme do těsta





- nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků





- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a pečeme při 160°C asi 30 minutek





- upečenou a zchladlou buchtu vydlabeme, ale ne až na dno!!!!





- vyšleháme si tvaroh se zak. smetanama a po lžících do toho zašleháme hustý pudink





- pak zašleháme najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr





- nakonec si ušleháme msetanu, kterou též zašleháme do krému





- hotový krém





Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 936 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.