|
|
Beef Sote |
|
Autor: Lillu+B&J , 16.7.2008 | |
| Suroviny:
- maso (hovězí, vepřové) ne kuřecí
- cibule
- kapie VELKÉ MNOŽSTVÍ
- kyselý okurek
- pepř, sůl
- česnek
- tatarka, nebo zakysaná smetana
- Maso nakrájíme na malinké kostičky, osolíme a opepříme
- Cibuli na kostičky lehce osmahneme na oleji a pak přidáme maso a opečeme
- Mezitím si nakrájíme kapii (musí jí být víc nebo tak stejně jak masa)
- Kapii přidáme k masu, trochu podlijeme vodou nebo vývarem, můžeme přidat trochu podravky nebo masoxu a dusíme (nejlépe v papinově hrnci)
- Zatřeme asi jako guláš, nesmí to být husté ani vodové, přidáme na drobno sterilovaný okurek a ještě chvíli povaříme, dochutíme česnekem, případně solí, pepřem.
- Na talířích zdobíme kopičkou zakysané smetany nebo pořádným kýblem tatrky :o)
RADY A TIPY:
- podáváme s brambory na jakýkoliv způsob (hranolky, opečené, šťouchané) nebo s těstovinamy
- nejlepší je zamíchat do teplého masa v hrnci tatarku (pozor nesmí se už ohřívat a nesmí se dát k vřelému masu), zakysaná smetana má specifickou chuť, takže mi upřednostňujeme tatarku
- papriky musí být opravdu hodně, od ní získá jídlo sladkokyselou chuť
|
|
Zobrazeno doposud 892 x.
|
|