Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Beef Sote

Autor: Lillu+B&J , 16.7.2008

Suroviny:



  • maso (hovězí, vepřové) ne kuřecí
  • cibule
  • kapie VELKÉ MNOŽSTVÍ
  • kyselý okurek
  • pepř, sůl
  • česnek
  • tatarka, nebo zakysaná smetana


  1. Maso nakrájíme na malinké kostičky, osolíme a opepříme
  2. Cibuli na kostičky lehce osmahneme na oleji a pak přidáme maso a opečeme
  3. Mezitím si nakrájíme kapii (musí jí být víc nebo tak stejně jak masa)
  4. Kapii přidáme k masu, trochu podlijeme vodou nebo vývarem, můžeme přidat trochu podravky nebo masoxu a dusíme (nejlépe v papinově hrnci)
  5. Zatřeme asi jako guláš, nesmí to být husté ani vodové, přidáme na drobno sterilovaný okurek a ještě chvíli povaříme, dochutíme česnekem, případně solí, pepřem.
  6. Na talířích zdobíme kopičkou zakysané smetany nebo pořádným kýblem tatrky :o)

RADY A TIPY:



  • podáváme s brambory na jakýkoliv způsob (hranolky, opečené, šťouchané) nebo s těstovinamy
  • nejlepší je zamíchat do teplého masa v hrnci tatarku (pozor nesmí se už ohřívat a nesmí se dát k vřelému masu), zakysaná smetana má specifickou chuť, takže mi upřednostňujeme tatarku
  • papriky musí být opravdu hodně, od ní získá jídlo sladkokyselou chuť

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 892 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.