Přesnídávka
Oloupeme a nastrouháme jablka do hrnce.Přidáme cukr(hroznovej,glukopur,kdo jak chce),nebo když nechceme dávat cukr tak vybereme hodně zralé jablíčka.Můžeme přidat trošku skořice a jeden hřebíček.Tím máme hotový zálad.Ten dáme vařit(vody by mělo být dost ze samotných jablek,pokud ne trošilinku přilijeme)Jablka musí přejít varem a ted zaléží pokud chceme jahodovou přesnídávku,přidáme vařit jahody,pokud merunkovou přidáme merunky,nebo mrkvovou přidáme mrkev(nastrouhanou)a vaříme dokud se nevyvaří voda.Musíme hodně míchat.Kdo chce sytější přesnídávku tak může při vaření do směsi dát rozvařit piškoty.Já ještě po uvaření přesnídávku promixuju ponorným mixérem.
Takhle hotovou horkou přesnídávku dám do přesnídávkových skleniček,pořádně uzavřu a dám dnem vzhůru dokud nevychladne.Takhle vydrží ve skleničce zhruba 14 dní |