Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Prsa a péče po kojení

Autor: 12345 , 7.4.2004

Po celou dobu kojení zůstávají prsy lépe prokrveny, bradavky a dvorce jsou tmavší a vystupují víc dopředu, mléčné žlázy mají oproti dřívějšku dvojnásobnou velikost. Po odstavení objem ňader postupně klesne. Dříve napjatá pokožka může ztratit svou pružnost, a tak prsy mohou vypadat značně povisle. Z lékařského hlediska jsou tyto malé a hlouběji sedící prsy něčím úplně normálním. Jenom některé ženy se nemohou vyrovnat stím , že už nevypadají jako dříve. Přitom délka kojení neovlivňuje to, jak budou prsy po odstavení vypadat. Tvar prsů se mění hlavně v důsledku těhotenství. Existují ale i takové ženy, které tento stav "zmenšení" naopak potěší, protože dříve měly problémy opačného rázu, tj. překážela jim přílišná velikost prsů.


Takže, jak na to abyste se cítily lépe?



  • Dobře padnoucí podprsenka může hezky zvednout to, co zbývá.

  • Posilujte prsní svaly - např. přitiskněte dlaně k sobě ve výši prsou jako při modlení, ale lokty jsou ve stejné výši jako prsa. Dlaně tlačte proti sobě a potom je zase povolte. Opakujte desetkrát, nejlépe několikrát za den. Buďte trpělivá a vytrvalá a výsledek se dostaví za dva až tři měsíce.

  • Žádný krém nedokáže napnout a vyhladit visící prsy, ale pravidelným krémováním docílíte lepšího prokrvení pokožky (krouživé pohyby) a některé přísady mohou naplnit kožní buňky vlhkostí. Nezanedbatelná je také pocit uspokojení, že pro sebe něco dobrého a příjemného děláte, začnete se mít ráda a lépe se vyrovnáte s tím, že už nevypadáte jako dříve.

  • Někdy pomůže i připrat na váze, hlavně těm, které během kojení hodně zhubly. Tím se přirozeně naplní i tukové rezervy v prsou a přispějí tak ke zpevnění.

  • Plastická operace je také řešení, ale přikračovala bych k ní až v posledním případě. Důležité je vybrat si dobrého lékaře, přesně se domluvit, co si od zákroku slibujete a hlavně to musíte dělat jedině kvůli sobě samotné. Taková operace může pomoci jedině vašemu dobrému pocitu a sebevědomí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 371 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.