Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ovčí panenky

Na srazíku jsem ukazovala a povídala o ručně šitých panenkách, tak tady jsou nějaké informace.

Autor: 12345 , 15.4.2004
Materiál, návody, kurzy i hotové panenky nabízí Ignis, Slovenská 21, Praha 2, www.vseprobydleni.cz/ignis. Nejlépe se tam dostanete, když vystoupíte z tram na Jana Masaryka, půjdete kousek směrem do Vršovic, než Francouzská začne klesat půjdete šikmo vlevo (nad park), jwe to třetí blok domů (vlevo, zprava je park). V Ignisu mají mimo toho i různé věci z vosku a pro práci s voskem, vlněné rouno a další pěkné věci. Otevřeno přes týden od 8 do 17, s přestávkou od 11 do 12, jen v pátek jsou tam pouze do 15h.


A ještě něco o panenkách: Ovčí panenky - dárky od srdce


Hanka Ženíšková již několik let sama šije a také vyučuje šití tak zvaných ovčích panenek. Ovčích proto, že jejich hadrová tělíčka z přírodních materiálů plní ovčím rounem.


"Nemusíte být ani moc zruční a šikovní, abyste zvládli ušít jednoduchého panáčka. Navíc výroba ovčích panenek je terapií sama o sobě. Snaha vytvořit lidskou bytůstku oslovuje naše nejhlubší lidství," míní lektorka.


Hlavní vtip ovčích panenek je v tom, že jsou určeny pro všechny. Pro nemluvňata měkoučcí mazlíčci jednoduchých tvarů, pro malé slečny kloubové panenky s copánky, pro kluky střapatí paňáci. "I současné děti, vychované v době umělých hmot a předmětů na jedno použití, přivítají společníka, který je bude provázet při každodenním usínání nebo ve slabé chvilce. V takové vlastnoručně šité hračce dáváme dítěti mnohem víc, než samotnou věc," shrnuje svoji zkušenost Hanka Ženíšková. A jistě ví, o čem mluví. Její děti, jak ovčí panenky s láskou nazývá, jí téměř mizí pod rukama, jaký je o ně zájem. Proto se rozhodla šití také vyučovat. Téměř každý víkend cestuje po republice, aby zasvětila další zájemce do tajemství "ovčích panenek".


A ještě nějaké obrázky. Našla jsem je na anglických stránkách, panenkám říkají Evi dolls:

http://www.novanatural.ws/generic2.html

http://www.novanatural.ws/generic6.html

http://www.organic-cotton-clothes.com/evi-dolls.html

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 703 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.