Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rady od Claire o šestinedělí - mimísek

Autor: 12345 , 30.5.2004

Koupání: Sotva se zahojil pupík – asi 9 den po narození, začali jsme Vikyho koupat v kyblíčku Tummy Tubs. Zkoušeli jsme i klasickou vaničku, ale v kyblíčku byl Viky mnohem spokojenější. Horší je v kyblíčku mytí hlavy, to jsme prováděli 1x týdně ve vaničče. Na koupání jsme si stanovili pravidelný čas – mezi 18.30 – 19.30 hod.


Po vykoupání se mi osvědčilo zapnout infrazářič a mít v koupelně teplo. Pak jsem prcka dala do zavinovačky a nakojila. Usnul jako mimino a spal az 6 hodin v kuse.


 


Oblékání: Jak radili sestry v porodnici, je lépe miminko nepřehřívat, oblékat jen o málo více,než by se obléknul dospělý, to stejné se zakrýváním.


Dva týdny jsem to tak dodržovala, pak přijela na návštěvu moje máma a ta měla neustále pocit, že musí být klukovi zima, tak ho na noc pořádně zakryla a druhý den byl v obličeji prcek osypaní potničkama, no děs! Takže nepřehřívat!


 


Potničky: Ty se Vikymu udělaly v obličeji a trošku i ve vláskách. Nedávala jsem na ně nic, ničím jsem je nemazala, jen otírala vlhčeným ubrouskem. Za týden a půl samy zmizely.


 


Praní: Na praní jsem používala tekutou Lovelu, prala jsem bílé a plenky na 70 stupňů, barevné na 40. Ty dětské prášky moc nevyperou, leckde zůstávaly fleky. Přesto jsem jiný prášek pro dospělé nepoužívala.


Do šestinedělí jsem vše žehlila, nyní už nežehlím nic, ani plenky


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 594 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.