a zjišťuju, že není tak zdravý, jak jsem si myslela. A jestli se dá dávat mimisům jak říkala ta paní ve zdravé výživě, to už netuším vůbec.
Ale dám ho sem, třeba bude alespoň chutný.
Pohankový piškot:
na korpus: 5 vajec, 20 dkg pohankové mouky, 20 dkg cukr písek, 3 lžíce vody. Ušlehat sníh. Za stálého šlehání přidávat cukr, žloutky a vodu. Nakonec lehce stěrkou zamíchat pohankovou mouku. Plech namazat máslem, vysypat moukou, těsto nalít a upéct v troubě při 180 stupních 20 minut.
na karobovou polevu: 2 zarovnané lžíce karobu (svatojánský chléb), 6 lžích přírodního cukru, 3-4 lžíce vody. Vše smíchat a zahřívat až do rozpuštění cukru. Odstavit ze sporáku, přidat 1/8 másla, vymíchat krém. Karobovou polevu rozetřít na upečený piškot a hustě zasypat kokosem nebo mandlovými lupínky.
|