Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vánoční štola (nekynutá)

Péci min. 1 týden dopředu

Autor: zerat , 12.12.2009

Těsto:


370-400g hladké mouky


1/2 lž. soli


1 1/2 balíčku prášku do pečiva


1 balíček vanilkového cukru


1 lž pomerančové kůry


125 g cukru krupice


250 g měkkého tvarohu


2 vejce


150 g tuku na pečení ( Hera, Stella)


1 hrst (50g) rozinek hrubě nasekaných


1 hrst vlašských ořechů



 


60 g másla na potření hotové štoly



50g moučkového cukru na posypání



alobal



pečící papír



 



Postup:



rozpustit tuk a nechat vychladit. Odložíme si trochu hl. mouky na posypání


prkénka. Vše smíchat hnětačem až se těsto odlupuje od stěn a je vláčné.


Zapneme troubu na 220°C. Těsto dáme na moukou vysypané prkénko a rukama


tvoříme placku asi 1 cm vysokou. Kterou prvně přeložíme vrchním a spodním


dílem do středu a poté ještě jednou přehneme spodní díl do 2/3 směrem


nahoru.


Plech-pečící papír-přenést štolu a péci 10 minut- zmírnit teplotu na 160°C a dopečeme 20


minut. Po upečení horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Zabalit do alobalu a nechat vychladnout. Alespoň týden nechat v chladu odležet. Neujídat!

Zobrazeno doposud 885 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.