Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

MEDOVÉ TRUBIČKY PLNĚNÉ KRÉMEM

Autor: zerat , 19.12.2009

90 minut + 1 den na odležení těsta (nechala jsem odležet jen pár hodin)

suroviny na asi 30 trubiček: 125g hl. mouky, 50g moučkového cukru, špetka jedlé sody, 75g medu, 1 žloutek, 1 polévková lžíce mléka(záleží na velikosti žloutku, - když je těsto hooodně .
1) mouku smíchejte s cukrem, jedlou sodou, tekutým medem (je-li hustý, rozpusťe ho ve vodní lázni, mikrovlnné troubě...) žloutkem a mlékem. Ze směsi vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte v lednici přes noc odležet (stačí pár hodin).
2) Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát silný asi 2mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru asi 7 cm. Ta pečte na plechu vyloženém pečícím papírem asi 5 minut.
Na plech vejde určitě 5-8 koleček. Po pěti minutách otevřít dveře trouby(nezavírat ani během rolování trubiček) a podběrátkem na palačinky vytáhnout jednu placičku a buď v holé ruce nebo za pomocí čisté rukavice "chňapky" přes malilinko silnější vařečku srolovat trubičku. Rukama pořádně zmáčknout, aby držela tvar a pak vzít další placičku...
Konce namáčet v čokoládě a plnit krémem.
Mně se osvědčil zatím nejlíp(ale může být jakýkoliv třeba nastavovaný kaší, pudinkový; karamelový ze Salka nějak hůř prosakuje trubičkami, ale asi za čas taky prosákne(snad) apod.)  krém od babčiky, který používala do "Medáků":
15 dkg moučkový cukr
1-2x vanilkový cukr s pravou vanilkou
3 vejce
= tohle všechno nechat ve šlehači (v robotu) 20 minut šlehat (směs krásně zhoustne a zbělá); potom dát do vodní lázně  na sporáku a ručním mixérem pořád šlehat na nižší rychlost do teploty "dokud udržím ruku ve směsi"(nesmíte převařit dlouho, protože jinak se krém srazí). Já jsem to vařila tak dlouho dokud jsem neuviděla, že se to chytá ke stranám hrnce a začíná karamelizovat. Potom vychladit ve studené lázni  a promíchávat. Do chladného krému přimixovat 300g másla.  

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2646 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.