Diviznový sirupek se dělá ohromně jednoduše, mám to po babičce, která to brala jako "normální zpracování divizny"... :o)
Nejlépe ráno s posbírají kalíšky jednotlivým rozkvetlých květů, ideální je předběhnout čmeláky i včelky, aby tam bylo co nejvíc pylu. Čím víc se sbírá, tím víc květů rostlina tvoří. Ty potom dávám do sklenky (já používám klasickou zavařeninovou) a přesypu troškou pískového cukru. Sklenku přikryju kapesníkem s gumičkou, aby mohl sirupek dýchat. A tohle opakuju každé ráno. Sirup se po čase začne sám na dně tvořit. A na konci sezóny se to jednoduše scedí a dá do lahviček. Je to dobrůtka a jako malá jsem to chodila "preventivně" upíjet do špajzky :o)) Proti kašli je to na mě bezkonkurenční. Tak doufám, že se povede ;o)
|