Těsto:
370-400g hladké mouky
1/2 lž. soli
1 1/2 balíčku prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 lž pomerančové kůry
125 g cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
150 g tuku na pečení ( Hera, Stella)
1 hrst (50g) rozinek hrubě nasekaných
1 hrst vlašských ořechů
60 g másla na potření hotové štoly
50g moučkového cukru na posypání
alobal
pečící papír
Postup:
rozpustit tuk a nechat vychladit. Odložíme si trochu hl. mouky na posypání
prkénka. Vše smíchat hnětačem až se těsto odlupuje od stěn a je vláčné.
Zapneme troubu na 220°C. Těsto dáme na moukou vysypané prkénko a rukama
tvoříme placku asi 1 cm vysokou. Kterou prvně přeložíme vrchním a spodním
dílem do středu a poté ještě jednou přehneme spodní díl do 2/3 směrem
nahoru.
Plech-pečící papír-přenést štolu a péci 10 minut- zmírnit teplotu na 160°C a dopečeme 20
minut. Po upečení horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Zabalit do alobalu a nechat vychladnout. Alespoň týden nechat v chladu odležet. Neujídat! |