Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Maso pod čepicí (ze sekané)

Autor: Terka,Julie 07/04+Jonáš 04/07 , 9.2.2006

Maso pod čepicí                                                                  


 


750 g mletého masa (hovězí + vepřové)                                             


1 velká cibule


3 lžíce strouhanky


1 sklenka vody nebo vývaru (vývar je lepší)


2 lžíce kečupu


1 lžička worchesterové omáčky


1 lžička koření do mletých mas


olivový olej


pepř, sůl, trochu kmínu


 


Bramborová kaše


 


700 g brambor


5 lžic mléka


30 g másla


125 g tvrdého nastrouhaného sýra


tuk na vymazání zapékací misky


 


Postup:


Na rozpálený olej dáme posekanou cibuli a až zeskovatí, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, trochu pokmínujeme, přidáme směs koření a zprudka orestujeme. Přidáme kečup, orchestr, podlijeme vývarem a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Nakonec do masa přidáme strouhanku. Mezitím si klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Vymazanou misku vysypeme trochou strouhanky, dáme do ní masovou směs a překryjeme ji kaší. Zapékáme asi 20 min.


 


Dobrou chuť!!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 904 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.