Rozpis na cca 40 kousků
Těsto: 150g másla 150g cukru 4 vejce 1 lžíce kakaa 70g hrubé mouky 1/4 prášku do pečiva 120g vlašských ořechů tuk a mouka na plech
1. vrstva: 200ml rumu (ano, to není překlep, opravdu dvě deci, Isidor musí být opravdu opilý) 1 vanilkový cukr 200g vlašských ořechů 150 - 200g cukru
2. vrstva: 4 vejce 1 lžíce kakaa 100g moučkového cukru 250g másla
Poleva: 100g 100% tuku 150g čokolády na vaření
Půlky vlašských ořechů na dozdobení
POSTUP: 1. Změklé máslo smícháme s cukrem a žloutky a třeme dopěny, potom přisypeme kakao a hrubou mouku s práškem do pečiva a rozemleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh opatrně vmícháme do těsta. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme rovnoměrně na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme vychladnout. 2. Strouhané nebo rozemleté ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta. 3. Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu. 4. Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou pak nalejeme na krém a necháme ztuhnout. Pak Isidora krájíme na malé kostičky a každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu. |