Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Kapr s mandlovou nádivkou od Janiny s Vicky

Autor: Polničková , 14.12.2005
Očištěnýho kapra nasolíme nacitronujeme dámě do pekáče a zalijeme mlíkem a tak ho dáme na jeden až dva dny do studena (za okno, na balkon, do lednice jak je libo)

Před pečením si přichystáme nádivku
3 rohlíky nakrájíme na kolečka jak chuťovky a dáme do mísy.
Pak už přidáváme - velkou lžíci másla
- 1 žloutek a bílek přídáváme vyšlehaný
- na jemno nakrájená uzenina (dáváme paprikovou klobásku)
- sušený nebo restovaný žampiony
- zasypeme vegetou a kdo chce přidá bazalku
- a na posledy nadrcené mandle spíš na větší kousky, ať to křupe :o)))
- vše promícháme v takové těstíčko.

Kapříka Pepíka pořádně z každé strany nachutíme jak máme rádi dle liba.
Dále po nachystání nádivky si vezmeme Pepu a nacpeme mu pěkně bříško. Pak si musíme přizvat ještě někoho na pomoc, jelikož Pepa pěkně klouže a jeden drží a druhý mu zašívá bříško. Až je celé břicho zašité, otvorem od hlavy pořádně do celého břicha napěchujeme zbytek nádivky. Opravdu tlačíme na silu a mačkáme :o))) Když zbyde nádivka pečeme v jiné nádobce samostatně na sucho zvlášť nebo zabalíme do alobalu a pečeme s Pepíkem.

pak dáme kapra do rozehřáté trouby cca na 180 C a pomalu pečeme tak hodinu a půl, protože se plňka ve vnitř musí důkladně propéct a jako kdyby vysušit a na posledních 15 minut jak Vám griluje trouba jen jemně dogrilova do zlatova. Celé pečení až do grilování kapra poléváme výpekem z něj (zapomněla jsem, že kapra do trouby dáváme podlitého čistě jen vodou). Někdy během pečení se i voda musí trošku přilít, aby se nepekl na suchým a měl se čím polívat.

Po vyndání z trouby kapra předěláme na ozdobný tác a nazdobíme ho plátky pomeranče, mandařinek a celých mandlí, které zapichujeme do kapříka.
Tak přeji dobrou chuť.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 891 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.