|
|
Kapr s mandlovou nádivkou od Janiny s Vicky |
|
Autor: Polničková , 14.12.2005 | |
| Očištěnýho kapra nasolíme nacitronujeme dámě do pekáče a zalijeme mlíkem a tak ho dáme na jeden až dva dny do studena (za okno, na balkon, do lednice jak je libo)
Před pečením si přichystáme nádivku 3 rohlíky nakrájíme na kolečka jak chuťovky a dáme do mísy. Pak už přidáváme - velkou lžíci másla - 1 žloutek a bílek přídáváme vyšlehaný - na jemno nakrájená uzenina (dáváme paprikovou klobásku) - sušený nebo restovaný žampiony - zasypeme vegetou a kdo chce přidá bazalku - a na posledy nadrcené mandle spíš na větší kousky, ať to křupe :o))) - vše promícháme v takové těstíčko.
Kapříka Pepíka pořádně z každé strany nachutíme jak máme rádi dle liba. Dále po nachystání nádivky si vezmeme Pepu a nacpeme mu pěkně bříško. Pak si musíme přizvat ještě někoho na pomoc, jelikož Pepa pěkně klouže a jeden drží a druhý mu zašívá bříško. Až je celé břicho zašité, otvorem od hlavy pořádně do celého břicha napěchujeme zbytek nádivky. Opravdu tlačíme na silu a mačkáme :o))) Když zbyde nádivka pečeme v jiné nádobce samostatně na sucho zvlášť nebo zabalíme do alobalu a pečeme s Pepíkem.
pak dáme kapra do rozehřáté trouby cca na 180 C a pomalu pečeme tak hodinu a půl, protože se plňka ve vnitř musí důkladně propéct a jako kdyby vysušit a na posledních 15 minut jak Vám griluje trouba jen jemně dogrilova do zlatova. Celé pečení až do grilování kapra poléváme výpekem z něj (zapomněla jsem, že kapra do trouby dáváme podlitého čistě jen vodou). Někdy během pečení se i voda musí trošku přilít, aby se nepekl na suchým a měl se čím polívat.
Po vyndání z trouby kapra předěláme na ozdobný tác a nazdobíme ho plátky pomeranče, mandařinek a celých mandlí, které zapichujeme do kapříka. Tak přeji dobrou chuť. |
|
Zobrazeno doposud 891 x.
|
|