4 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 2 lžíce cukru krystal 1 sáček vanilkového pudingového prášku 1 litr mléka (raději více, těsto má být skutečně řídké) špetka soli
Všechno řádně promícháme. Necháme 15 minut odstát pod utěrkou.
Smažíme na pánvi. Před každou jednotlivou amoletou rozpustíme na pánvi malé množství sádla, másla, oleje (jak je libo :)) a těsto naběračkou lehce promíchneme (mouka sedá ke dnu). Snažíme se dělat amolety co nejslabší - nalijeme doprostřed pánve malé množství těsta a pánví kroužíme ve vzduchu tak, aby se těsto rozlilo. Popřípadě můžeme malinko těsta přikápnout do míst, kde se udělala dírka, nebo kam těsto nedoteklo. Pánev položíme na zdroj tepla a smažíme. Po krátké chvíli amoletu obracečkou otočíme a osmažíme z druhé strany.
Pak to něčím namažeme, smotáme, popřípadě přeložíme, dozdobíme, pocukrujeme ... a tak dále, to už známe ;) |