8 špekáčků 2 středně velké cibule 2 díly octa 1 díl vody sůl 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 bobkové listy 1-2 lžičky oleje
Lák: osolenou vodu svaříme s kořením a přilijeme ocet, necháme přejít varem a dáme vychladit.. No a do sklenice naskládáš buřty (nařízlé) a cibuli. Zaleješ lákem přidáš olej a necháš aspoň týden ustát...
Já to většinou vyšperkovávám tím, že buřty podélně rozříznu (nedoříznout) a do nich vložím kousek kyselé okurky, cibuli a "barevnou" papriku...a když je potřeba sešpendlím párátkem... (v podstatě se řídím jen tím receptem na lák a všechno ostatní je otázka mojí momentální fantazie. Jo a občas do láku přidám lžičku maďarské papriky a to je potom superpikantní
Dobrou chuť |