8 špekáčků, 4 velké cibule, 2,4dl piva, 8 lžic cukru, 4 lžíce plnotučné hořčice, 0,8 dl octa, 1 lžíce soli, 8 malých chilli papriček, 16 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, mletý pepř
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí potřeme prokrojenou část špekáčků. Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do zářezů ve špekáčcích vložíme plátek cibule a chilli papričku, špekáčky spíchneme párátkem a naskládáme je těsně vedle sebe do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice. Pivo smícháme se solí, cukrem a kořením, přivedeme k varu a krátce povaříme. Nálev necháme zchladnout, přidáme do něj ocet a ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, sklenici uzavřeme a vše necháme při pokojové teplotě vychladnout. Pak špekáčky vložíme do lednice a necháme je proležet ještě minimálně týden. |