Suroviny: 1 kupovaný piškotový nízký korpus, 1 malý mandarinkový kompot, 1 šlehačka na šlehání (nejlépe trvanlivá, s tou to jde jedna báseň, je jí 200 ml,oproti klasické na šlehání,které je 250ml. Hlavně ale musí být šlehačka NA ŠLEHÁNÍ, tj.33%!!!!) já doporučuji 40% od mlékárny Kunín v kelímku,ale má dlouhou trvanlivost, 1 ztužovač šlehačky. 1 větší zavařovačka i s víčkem:-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Vezme se šlehačka a nalije se do sklenice, do toho se vyklopí celý malý mandarinkový kompot - i se šťávou! Já,jak již jsem psala shora,ještě přidám 1 ztužovač šlehačky.Sklenice se zavře víčkem a kvedláme jako šejkrem. Neumím odhadnout čas,ale 5 min.to nebylo,jak říkám,když se přidá ztužovač a kvedláme rychle,je to za chvilinku,vidíme už mírnou tuhost ve sklenici. Poté obsah nalijeme na korpus,dáme do lednice a přibližně za hoďku můžeme krájet.Samozřejmě,že čím déle je v lednici,tím lépe. Já dělám většinou dopoledne a po obědě už se baští super moučník
Recept jsem našla na jednech stránkách..okopčila..vyzkoušela a je to bomba...a dopnila o postřeh o 40%šlehajdě......vřele doporučuji.....jo a foto je moje:-) |