Sýrová:
Dle počtu porcí se vezme potřebný počet trojúhelníčků měkkého smetanového sýra a smetana ke šlehání. Toto se uvede do varu (dokud se sýr nerozpustí). Když se vám to bude zdát husté, tak vyředit mlékem a když řídké přidat ještě trojúhelníček sýra. Kapičku osolit. Možno (a doporučeno) přidat čerstvou (nebo sušenou) bazalku, oregano a kdo má rád, tak může i stroužek česneku.
Rajská:
Na troše oleje zpěníme cibulku do sklovata. Osmažíme papriku (koření) a kdo má rád tak může přidat buřta nebo taky nic, následně přidáme rajský protlak (ochutíme- ocet, sůl, cukr) (můžete i rajčata). Uvedeme do varu. Ochutíme česnekem a majoránkou. Jak kdo má rád:o)
PS: nechte si chutnat. Zrzeček |