Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KRŮTÍ GULÁŠ od Shedinky

Autor: Polničková , 20.10.2004

Potřebujeme:
Krůtí maso, cibule, jarní cibulka, sojová omáčka (dobrá je BIO - nemá Ečka), chilli (nebo sušené chilli papričky), pepř


Postup:
Krůtí maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které mírně naklepeme. Dáme do vařící osolené vody na cca 5 minut povařit.
Ideálně v "železňáku" zpěníme asi 2 na drobounko nakrájené (nebo rozmixované) cibule - v železňáku je lze upravit bez jediné kapky tuku. Pokud přeci jen musíte použít tuk, přidejte malou kávovou lžičku olivového oleje. Cibulku mírně podlijeme a hotovou pak vyndáme.
Maso zcedíme a důkladně namočíme v sojové nebo ústřicové omáčce. Dáme do železnáku a necháme malinko připálit (na dně hrnce se udělá připálený škraloup a zachytává rozdrobená vlákna krůtího masa). Pak přidáme již hotovou cibuli, podlijeme, přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, chilli (pokud máte chilli papričky, přidejte je celé, ale nezapomeňte je pak vyndat), sůl a pepř a necháme vydusit.
Omáčku pochopitelně ničím nezahušťujeme.


Podáváme s bramborem, těstovinami nebo polentou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 550 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.