Potřebujeme: Krůtí maso, cibule, jarní cibulka, sojová omáčka (dobrá je BIO - nemá Ečka), chilli (nebo sušené chilli papričky), pepř
Postup: Krůtí maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které mírně naklepeme. Dáme do vařící osolené vody na cca 5 minut povařit. Ideálně v "železňáku" zpěníme asi 2 na drobounko nakrájené (nebo rozmixované) cibule - v železňáku je lze upravit bez jediné kapky tuku. Pokud přeci jen musíte použít tuk, přidejte malou kávovou lžičku olivového oleje. Cibulku mírně podlijeme a hotovou pak vyndáme. Maso zcedíme a důkladně namočíme v sojové nebo ústřicové omáčce. Dáme do železnáku a necháme malinko připálit (na dně hrnce se udělá připálený škraloup a zachytává rozdrobená vlákna krůtího masa). Pak přidáme již hotovou cibuli, podlijeme, přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, chilli (pokud máte chilli papričky, přidejte je celé, ale nezapomeňte je pak vyndat), sůl a pepř a necháme vydusit. Omáčku pochopitelně ničím nezahušťujeme.
Podáváme s bramborem, těstovinami nebo polentou. |