Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Medový jež

Vypadá to možná pracně a složitě, ale není to tak hrozný a hlavně je to moc dobrý.

Autor: Alecram , Ada a Domča , 23.4.2005

Těsto:


2 celá vejce, 25 dkg cukr moučka  (utřít s vejci), 4 lžíce medu, 2 dcl teplého mléka, 40 dkg hladké mouky, 1 kávová lžička sody.


 Poleva:


1 ztužený tuk (Hera), 25 dkg cukru (jakýkoliv, třeba ten levnější, nebo ten kterého je doma víc), 5 dkg kakaa (čím víc tím je to tmavší a hezčí), 2 dcl mléka - tohle všechno dáme do kastrůlku a za stálého míchání necháme rozpustit, nevaříme


Pečeme na vysypaném plechu, ne moc dlouho 20-30 minut tak na 160-170, těsto musí stoupnout, když se to peče dýl, tak těsto zase klesne a je takový tuhý, potom se ta poleva do toho pořádně nevsákne. Upečené těsto nakrájím na čtverečky asi tak 5 cm x 5 cm, nebo menší, ale to je pak větší práce. Můžeme je ještě propíchat špejlí a pak je namáčíme do teplé polevy a hned obalujeme v kokosu.


Prsty můžeme průběžně olizovat a zbytek polevy si vždycky naředím mlíkem a vypiju.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 387 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.