Ingredience: Těsto: 1/2 l polohrubé mouky, 1/4 l cukru, 1/4 l mléka, 1/2 hořčičné sklenky oleje (tj. asi 1 dcl), 1 vejce, 1 prášek do pečiva Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice Drobenka: 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hery nebo másla |
|
Postup přípravy: Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme. Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme do zezlatovění povrchu. Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu. |
|