Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Svíčková

Autor: Karkulína007 , 29.6.2005

hovězí maso (vcelku nebo plátky)


máslo


2 mrkve, 2 petržele, malý celer


Halali (nakládaná zelenina ve sklenici)


3x bobkový list, 3x nové koření a trošku pepře a soli


šlehačka


 


nejlepší je maso potřít rozpuštěným máslem a naložit do druhého dne do směsi nakrájené zeleniny a Halali. Druhý den maso opečeme na oleji s cibulí, přidáme všechnu zeleninu, koření (opatrně - Halali je dost kořeněný), podlejeme vodou a dusíme (my neradi žvýkáme, takže přes hodinu v papiňáku). Potom už měkké maso vyndáme, vylovíme bobk.list a nové koření a vše rozmixujeme. Zahustíme buď světlou granulovanou jíškou nebo vodou s rozkvedlanou moukou, povaříme a přidáme šlehačku (smetanu).


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 367 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.