4 cibule
Olej
4 vepřové kotlety
Sůl, pepř
1 lžička sladké papriky
250ml smetany
jíška
2 lžíce sekané petrželky, wortschestr
Vepřové kotlety opečeme po obou stranách ( 2-3min ). Poté je vyndáme na alobal a osolíme a opepříme. Zabalíme je a necháme „odpočívat“.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka a dozlatova je opečeme ( já opékám v pánvi po mase abych využila šťávu z masa ). Poprášíme mletou paprikou a lehce osmahneme. Zalijeme smetanou a v případě potřeby zahustíme jíškou. Povaříme. Přidáme petrželku a můžeme dochutit wortschestr. omáčkou.
Kotlety rozdělíme na talíř a zalijeme cibulovo-smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |