Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vánoční laskominy -Rafaelo a Kaštanový likér

Autor: správce fotoalba :-) , 14.12.2006
400-500g cukru, 200g vody, 250g másla, 200g kokosu, 400g sušeného mléka,100g mandlí, kokos na obalování.
Cukr s vodou vařte 5min.na 100°C. Pak přidejte na kusy nakrájené máslo a míchejte. Potom přidejte kokos a sušené mléko a promíchejte. Hmotu nechte vychladnout v lednici(stačí jen pár hodin,aby to trochu ztuhlo a dobře se dělaly koule). Mandle svařte a oloupejte. Potom obalujte hmotou mandle a nakonec ještě kuličky v kokosu. Dávejte do cukr.košíčků.
Jestli máte někdo Termomix, tak tam si nastavte teplotu na vodu a cukr a pak tam vše naházet a promíchat. Za 10 min. je hmota hotová.
Já máslo nedávám, už léta peču z rostl.tuků(ale musí mít obsah tuku80% - Hera, Lukana cukrářská nebo Stella), místo mandlí klidně lískové ořechy a sušené mléko dávám levnější z Polska nebo dosypu sypkou smetanou a všem to chutná. Já zase tohle nemusím. Mám nejradši piškoty s banánem v čokoládě. Jednoduché a rychlé.



Kaštanový likér
2x tyčinka Ledové kaštany,
4 čtverečky hořké čokolády,
1 šlehačka,
½ l rumu
1 slazené kondenzované mléko.
Šlehačku vaříme s kaštanama a čokoládou, necháme vychladit a do toho nalijeme slazené kondenzované mléko a rum. Promíchat, hotovo. Čím uleženější, tím lepší.

Zobrazeno doposud 1418 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.