Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rychlé těstoviny

Autor: Katka... , 11.3.2005

Nejlépe asi fusilli nebo-li vřetena, ty i malé děti umí pěkně nabodávat na vydličku a trefovat se jimi tam, kam patří, čili do pusinky. Uvařit dle návodu, syrové nedoporučuju.


Tuňák
Já preferuju konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě (ale existují různé druhy, takže fantazii se meze nekladou), dobrý je ten, kde není vyloženě drť, ale větší kousíčky masíčka. Šťávu vyliju a jednoduše to smíchám s uvařenými těstovinami. Dětem to takhle stačí k naprosté spokojenosti. Někdy si k tomu dají kečup a když je, tak strouhaný sýr. Labužníkům (mamkám či nenáročným taťkům) doporučuju místo kečupu a strouhaného sýra jogurt a všechno to smíchat dohromady, dá se to klidně jíst i teplé. Do toho jogurtu lze namíchat i salátek z čerstvé zeleniny - nakrájená rajčata, papriky, okurky, hlávkový salát, i žampióny by se tam snad daly dát a i kostičky tvrdého sýra. To se dá jíst i teplé, ale když zbyde a dá se do ledničky, tak je to pak príma studený salátek.


Se strouhankou
Naprostá rychlovka - na pánvi zahřát trošku oleje (podle oka), na to nasypat strouhankou (ale pozor, ten olej nesmí být zase moc horký, aby se strouhanka nespálila), sporák raději vypnout (já mám sklokeramický, takže to raději dám i pryč z toho zahřátého kola, protože to hodně dlouho ještě drží teplotu) a strouhanku zamíchat s tím olejem. Pak do toho akorát zamíchat cukr (moučku nebo krupici, co kdo raději) a nasypat to na těstoviny.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 319 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.