Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Bezlepkové skořicové cookies s meruňkami...

Autor: Raďulka , 21.4.2006

25g - 2,5 lžic másla (myslím, že jsem dala malinko víc)
50g - 0,5 hrnku rýžové mouky
0,5 jablka najemno nastrouhaného
1 lžíce hnědého cukru (normální krystal asi postačí, ale já používám třtinový)
6 sušených meruněk nadrobno nakrájených
3 špetky skořice (já mám ráda hodně, tak jsem přidala)
2 lžíce sezamových semínek možné vynechat

1. Předehřej troubu na 450C.
2. V misce vidličkou promíchej mouku s máslem.
3. Přidej jablko, cukr, skořici a meruňky. Zpravuj vařečkou, až vznikne koule těsta.
4. Na plech polož papír na pečení (nebo vymaž olejem). Těsto rozděl na 4 díly, polož na papír a lžící „splácni“ na sušenkový tvar. Každou cookie posyp 0,5 lžičkou semínek a lehce zatlač.
5. Peč 20-25 minut. Nechej 2-3minuty odstát na plechu a pak je sejmi a nechej vychladit na mřížce.
6. Zbašti do 24 hodin.


Tenhle receptík mám od kámošky, ještě jsem ho nedělala, ale ona ho dělá pro děti a jsou super. Z tohohle množství jich prý vyjde asi 9ks, takže doporučuju dvojnásobnou dávku...


Ideální moučník pro naše prcky, až trošičku povyrostou...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 264 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.