Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Dortík - rozpočet na velký dort

Autor: Pavla+Vojta9/05+Verča5/08 , 3.8.2006

Ořechový korpus: 6vajec, 24dkg hrubé mouky, 2 prášky do pečiva, 44dkg ml. cukru, 8dkg strouhanky, 12dkg ml. ořechů, 10 lžic vřelé vody Světlý korpus: 6vajec, 30dkg ml. cukru, 23dkg hl. mouky, 1,5 prášku do pečiva, 12 lžic vřelé vody, 1,5 vanilkového pudinku Krém: 1l mléka, 9dkg gustinu, 2másla, rum, vanilkový cukr, ml. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Ořechový korus:
Ušleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do pěny a pak postupně přidáme ostatní smíchané suroviny. Nakonec zlehčíme sněhem z 6 bílků. Dáme do vymazané a hr. moukou vysypané formy a upečeme.

Světlý korpus:
stejný postup jako u ořechového.

Na krém v troše mléka rozmícháme gustin a ten pak nalijeme do zbytku vařícího mléka (jako když vaříme klasický pudink). Necháme za občasného míchání vychladnout. Zvlášť si našleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem (dle chuti, jak kdo má rád sladké) do pěny a postupně přidáváme vychladlý uvařený gustin. vše musí mít stejnou pokojovou teplotu. Hodně našleháme, aby byl krém jemný.

Teď už jen splácat dohromady :-)

Je dobré korpus před natřením krémem pocákat směsí (1:3 rum a mléko).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 473 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.