Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Croissant

Autor: Danda.O , 17.4.2007
1 vejce
doplnit mlékem na 225 ml
60 g másla
1 ČL soli
2 PL cukru
400 g hladká mouka
½ balíčku suchého droždí

rozpuštěné máslo na potírání

Po vykynutí těsto vyjmout z formy a nechat odležet v ledničce min 30 minut. Vyválet do čtverce a potřít vychladlým roztaveným máslem (ne okraje). Těsto přeložit rohy do středu (jako dopis) a takto opakovat minimálně 3x. Těsto dát do mikr. sáčku a dát min na hodinu, ale lépe přes noc, do ledničky. Dle požadované velikosti croissanů vyválet, rozříznout na trojúhelníčky, naplnit a smotat. Před pečením potřu rozpuštěným máslem a dám na cca 20 min. ještě nakynout na plech. Pak se pečou asi 12 min na cca 180 st.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 770 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.