Rychlá bublanina
4 vejce
200g cukru
125ml vody
125ml oleje
350 g polohrubé mouky
1 bal Vanilínového cukru
1 bal Kypřicího prášku do pečiva
asi 500 g ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené)
Čerstvé ovoce omyjeme a event. pokrájíme na drobné kousky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme ho okapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme.
Do větší mísy prosejeme mouku. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě ovoce a šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček dokud nevznikne hladké těsto (asi 2 minuty). Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. Těsto nahoru posypeme ovocem a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 - 190 °C po dobu 25 - 35 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Bublaninu servírujeme poprášenou moučkovým cukrem
|