Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Hrníčkový smažák / jali

Autor: Bluemar , 29.3.2007

Ingredience na 4 hrnečky:

250 g tvrdý sýr
250 g šunkový salám 
máslo na vymazání
4 ks vejce 
sůl
strouhanka na vysypání


Postup přípravy receptu:


Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou. Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče ( pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou,aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme. Pak se to vyklopí z hrníčku v celku, aby to byla taková kopička. Podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1287 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.