Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vepřové s jablky na hořčici (Časopis Apetit 2006 a hodnotitelka tunte) / bradhal

Autor: Bluemar , 31.5.2007
Pro 4 osoby, příprava 5 minut, vaření 20 minut

4 cca 150 g vepřové kotlety
2 lžíce olivového oleje
2 jablka, bez jádřinců a rozkrájená na osminky
1 cibule, rozpůlená a pokrájená
hrstka natrhaných lístků šalvěje nebo 2 lžičky sušené
100 ml kuřecího nebo hovězího vývaru (i z kostky)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř na dochucení

1. Kotlety potřete z obou stran trochou olivového oleje a ochuťte pepřem (ideální je čerstvě mletý) a solí (nejlépe hrubou mořskou). Rozpalte velkou hlubší pánev a opékejte na ní kotletyz každé strany dvě minuty, aby dostaly pěkně zlatavou barvu. Přesuňte na talíř. Na pánev přilijte ještě trochu oleje a vložte na ni jablka (krásně vypadají červená) i půlkolečka cibule a opékejte je, dokud jablka nezvláční; trvá to kolem pěti minut.
2. Přilijte horký vývar, přidejte šalvěj a hořčici - může být i jakákoli jiná, jakou máte po ruce, třeba kremžská - poté na pánev vraťte vepřové. Nechte všechno asi deset minut probublávat, aby se asi třetina omáčky odpařila a maso bylo pěkně propečené. Podávejte se šťouchanými bramborami a/nebo dušenou zeleninou.

Jiná verze: Nakrájejte 4 brambory a opečte je s jablky a cibulí. Přilijte víc vývaru - škrob z brambor omáčku zahustí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 699 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.