Kuřecí prsa trošku naklepám, osolím, opepřím. Do vymazaného pekáčku navrstvím nahrubo nastrouhanou mrkev, pastiňák a celer. Máte-li, můžete přidat trochu dýně - je to pak pěkně oranžové:-)). Dělám cca 1,5 - 2cm tlustou vrstvu. Osolit, položit prsa, podlít trošku vodou a dát péct. Cca po 1 hodině podlít smetanou (tak půl hrnku) a péct, dokud nejsou prsa měkká. Já je nechávám celá, nerozkrajuji, protože na talíř je krájím na plátky. Takže se to peče docela dlouho. Když jsou prsa měkká, rozkrájím na plátky, zeleninu se smetanou dám do mixéru, přidám tolik smetany, aby z toho nebylo pyré, ale hustá omáčka, dám na nakrájená prsa, prohřeju. Podávám s knedlíkem (houskový, bramborový), těstovinami, nebo rýží. Dělám toho kastrol, druhý den do omáčky zamíchám trošku zavařených brusinek a mám zase něco trošku jiného... |