|
|
Kung Pao / Bluemar (Poseidon) |
|
Autor: Bluemar , 4.4.2007 | |
| 600 g kuřecí prsa – nakrájet na kostky 1 ks vaječný žloutek 30 g solamyl 5 cl voda 80 g arašídy 4 g čerstvé chilli papričky – tenké prstýnky 400 g čínská zelenina – mražená 50 g česnek – plátky 5 cl sojová omáčka tmavá 10 g čínské koření – hotová směs 5 cl olej kuřecí vývar dle potřeby pepř, sůl – dle chuti
Vaječný žloutek, solamyl a vodu dobře smíchat. Maso okořenit solí a pepřem, promíchat se solamylovou směsí a velmi prudce orestujeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve, slijeme většinu oleje a dáme zapražit arašídy, přidáme zeleninu česnek, chilli papričky, podlijeme trochou vývaru přidáme čínské koření a sojovou omáčku, vše provaříme, vložíme maso a podle potřeby dochutíme. Ostrost se řídí množstvím použitých chilli papriček.
|
|
Zobrazeno doposud 510 x.
|
|