|
|
Vepřové s jablky na hořčici (Časopis Apetit 2006 a hodnotitelka tunte) / bradhal |
|
Autor: Bluemar , 31.5.2007 | |
| Pro 4 osoby, příprava 5 minut, vaření 20 minut
4 cca 150 g vepřové kotlety 2 lžíce olivového oleje 2 jablka, bez jádřinců a rozkrájená na osminky 1 cibule, rozpůlená a pokrájená hrstka natrhaných lístků šalvěje nebo 2 lžičky sušené 100 ml kuřecího nebo hovězího vývaru (i z kostky) 2 lžičky dijonské hořčice sůl a pepř na dochucení
1. Kotlety potřete z obou stran trochou olivového oleje a ochuťte pepřem (ideální je čerstvě mletý) a solí (nejlépe hrubou mořskou). Rozpalte velkou hlubší pánev a opékejte na ní kotletyz každé strany dvě minuty, aby dostaly pěkně zlatavou barvu. Přesuňte na talíř. Na pánev přilijte ještě trochu oleje a vložte na ni jablka (krásně vypadají červená) i půlkolečka cibule a opékejte je, dokud jablka nezvláční; trvá to kolem pěti minut. 2. Přilijte horký vývar, přidejte šalvěj a hořčici - může být i jakákoli jiná, jakou máte po ruce, třeba kremžská - poté na pánev vraťte vepřové. Nechte všechno asi deset minut probublávat, aby se asi třetina omáčky odpařila a maso bylo pěkně propečené. Podávejte se šťouchanými bramborami a/nebo dušenou zeleninou.
Jiná verze: Nakrájejte 4 brambory a opečte je s jablky a cibulí. Přilijte víc vývaru - škrob z brambor omáčku zahustí.
|
|
Zobrazeno doposud 695 x.
|
|