Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dobroučká sekaná / Kvetulina

Autor: Bluemar , 15.1.2009
Mleté maso
anglická slanina
pastika
vejce
housky
solamyl¨
cibule
česnek
vegeta
sladká paprika
bylinky
plnotucna hořčice

Příprava:
1 kg mletého masa /hovězí plus vepřové 1:1/ den předem zalijeme třemi lžícemi vody, osolíme a dáme do chladničky. Pak přidat: 15 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky, 15 dkg jatrove pastiky, lžičku vegety, lžičku papriky, 2 stroužky česneku, menší cibuli /nadrobno nasekat nebo nastrouhat/, 2 vejce, 3 housky nakrájené na malé kostičky a navlhcene, 1,5 lžíce hladké mouky nebo solamylu. Když mám pridávám bazalku, libecek a petrželovou nať. Peču na platcich anglické slaniny, krásně se do sekane zapecou a nepřichyta se k pekaci. Před pečením potřít silnou vrstvou plnotucne hořčice, udělá se výtečná kurcicka. Poměry surovin jsou základní, fantazii se meze nekladou, ale nikdy se nesmí vynechat pastika. Tak tedy dobrou chuť.

Doporučená příloha:
Bramborová kaše

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1254 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.