|
|
Kečup / delfin_x |
|
Autor: Nitecka , 22.9.2005 | |
| rajčata 8kg cibule 3kg jablka 2kg sůl 10 lžic sladká paprika Kotány 12 lžic (4x25g jsem tu našla poznámku) hřebíček 30ks nové koření 30ks cukr 1,5kg ocet 150ml Suroviny se rozkrájí a pak se to vaří (asi 1,5-2 hodiny).20 minut před koncem varu se přidává teprve cukr. Ocet se dává až po ukončení vaření. Já když to dovařím, tak to nechám zchladnout, vyberu koření (fuška :) původně se to mělo dávat do nějakého hadříku, ale to já nedělám). A umixuju v mixéru. Oni se namixujou ty slupky a tak. Známá to ještě pasíruje, aby tam nebyly zrníčka z rajčat. A nakonec se to sterilizuje ve skleničkách 20 minut na 85 stupňů. |
|
Zobrazeno doposud 761 x.
|
|