Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pomerančové pečivo

(bez lepku)

Autor: Didina+J4/96+ J3/07+E5/10 , 23.10.2007
60g kukuřičné mouky hladké,60g sojové mouky hrubé plnotučné,50g Maizeny,100g Hery, 40g přírodního cukru, 1/2 lžičky pr. do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, šťáva z 1 pomeranče, nezávadná kůua z 1 pomeranče, 1 lžíce rumu (to bychom dětem asi nemusely :D, vejce na potření (tady by se asi dalo potírat i vodou) 20g mletých vlašských ořechů na posypání (a sypat by se to možná taky nemuselo, což? :D
NÁPLŇ: Ořechový kukuřičný krém: 50g kukuřičné m. hl., 180ml vody, 50g másla, 50g mletých vlašských ořechů, 80g přír. cukru.
---------------------------------------------------------------
Na válu smícháme mouky, Maizenu, cukr, prdopeč a sodu a s Herou, šťávou z pomeranče, rumem, popř. trochou vody vypracujeme vláčné těsto. Necháme v chladničce v mikrotenovém sáčku do rána odpočinout. Pak těsto rozválíme na plát a vykrajujeme libovolné tvary nebo těsto tvarujeme přímo na plech pomocí lisu na těsto. Polovinu tvarů potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhanými ořechy a pečeme při 165°C, až jsou okraje tvarů lehce nahnědlé. Pak pečivo spojíme ořechovým kukuřičným krémem a necháme v chladnu rozležet. Můžeme spojovat také zuavařeninou nebo jinou bezlepkovou náplní.

Příprava kukuřičného krému: kukuřičnou mouku namočíme na 20 minut do studené vody. Pak vaříme za stálého míchání 10 minut a do vlažné hmoty vmícháme máslo, cukr a mleté ořechy. Dobře prošleháme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 657 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.