Korpus:
2 hrnky hladké mouky (dala jsem Schar C) 1/2 hrnku cukru
1 prdopeč
3 lžíce karobu
Smícháme a přidáme:
1 hrnek mléka (může být i rýžové nebo jiné)
4 lžíce oleje.
Nalijeme do formy a pořádně rozetřeme do kraje (fakt jinak se děsně vyboulí), nechat zprudka zapéct a pak zmírnit. když tak přikrýt alobalem, ať se nepřipaluje.
Krém: (může být i jiný)
1 salko
máslo dle chuti a potřeby
Salko den předem uvařím. (Prostě celou konzervu dám do kastrolu s vodou a až začne vřít tak nechám dvě hoďky. Pozor - konzervu položte na bok, jinak budete mít v hrnci kolečko)
Druhý den vyšlehám máslo a do toho přimíchávám dle chuti to salko. (Verze pro dospělé - přidávám ještě rum - dle chuti, tj. hodně:)
Karobová poleva:
10 dkg rozpuštěného másla (nebo nahradit jiným, podobným tukem)
4 lžíce karobového prášku
2 hrnky moučkového cukru (dala bych už míň, bylo to moc sladké...)
1a1/2 lžičky vanilkové esence (dala jsem vanilkový cukr)
4 - 6 lžic horké vody
Ta horká voda se po částech (a dle potřeby ) přidává na konec.
Dortík je takový trošku tužší - mi to malinko připomínalo perník, ale byl docela jedlý... |