Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Karobový dort s karobovou polevou

Pro alergie na pšenici, soju, vajíčka

Autor: Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 , 9.9.2007

Korpus:


2 hrnky hladké mouky (dala jsem Schar C)
1/2 hrnku cukru


1 prdopeč


3 lžíce karobu


 Smícháme a přidáme:


1 hrnek mléka (může být i rýžové nebo jiné)



4 lžíce oleje.


 


Nalijeme do formy a pořádně rozetřeme do kraje (fakt jinak se děsně vyboulí),
nechat zprudka zapéct a pak zmírnit. když tak přikrýt alobalem, ať se nepřipaluje.


 


Krém:     (může být i jiný)


1 salko


máslo dle chuti a potřeby


 


Salko den předem uvařím. (Prostě celou konzervu dám do kastrolu s vodou a až začne vřít tak nechám dvě hoďky. Pozor - konzervu položte na bok, jinak budete mít v hrnci kolečko)


Druhý den vyšlehám máslo a do toho přimíchávám dle chuti to salko. (Verze pro dospělé - přidávám ještě rum - dle chuti, tj. hodně:)


 


Karobová poleva:


10 dkg rozpuštěného másla (nebo nahradit jiným, podobným tukem)


4 lžíce karobového prášku


2 hrnky moučkového cukru (dala bych už míň, bylo to moc sladké...)


1a1/2  lžičky vanilkové esence (dala jsem vanilkový cukr)


4 - 6 lžic horké vody


Ta horká voda se po částech (a dle potřeby ) přidává na konec.


 


Dortík je takový trošku tužší - mi to malinko připomínalo perník, ale byl docela jedlý...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 671 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.