Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Žloutkové věnečky

Autor: Ariela5 , 18.9.2007















ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY Z MANTLERKY


Tato fotka věnečků je z mouky Jizerky..........jinak recept stejný jako z Mantlera





Autor: sonetaj , 30.10.2006




1/2l vody 200g oleje 350g mantlerky,(raději dejte méně vždy můžete přidat,mantlerka váže jinak vodu než ostatní mouky) špetka soli 5 vajec Krém:1l ml. , 4 puding.prášky ,200g mouč.cukru,200g másla Do vody vmícháme olej,přidáme špetku soli a přivedeme k varu.Odstavíme a postupně vmíchame mouku.Těsto mícháme tak dlouho,až se nechytá rendlíku ani vařečky. Do vychladlé hmoty vmícháme postupně žloutky. Těsto vložím do plátěného sáčku s ozdobnou špičkou,radši hrubší vzor a na plech dám pergamenový papír(papír na pečení). Potom stříkám věnečky.Záleží na každém jak veliké. Dávám je do předehřáté trouby na 220 C ,potom trošku uberu.Podle toho jak vám peče trouba. Vychladlé věnečky rozkrojím a naplním krémem,pak je pocukruji nebo poleji čokoládou. Fotečku bohužel nemám,ale zaručuji že jsou supr, ještě lepší než lepkové. :o)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 440 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.