Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Medovník

Autor: Ariela5 , 18.9.2007













Medovník





Autor: Adéla+A+A+A , 3.9.2007





Těsto:
100g másla, 3 - 4 lžíce medu, 150 g cukru krupice, 50 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce octa, 450 g Schar mix C, 1 lžíce jedlé sody.



Krém:
500ml mléka, 100 g solamylu, 200 g cukru krupice, 300 g másla, třetinu zkaramelizovaného Salka (vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem), podle chuti rum.
Dohotovení:
asi 50 g mletých ořechů.



Postup:
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustím za stálého míchání na mírném ohni, stáhnu s ohně, přidám vejce a ocet. Dobře promíchám, vleju na vál, kde mám prosátou mouku s jedlou sodou. Vše propracuji na hladké nelepivé těsto, které rozdělím na čtyři díly (nebo osm). Na plech si připravím pečící papír a na něj obkreslím šestihran podle dortové formy (kolik placek, tolik papírů) a jednotlivé díly podle obrázku vyválím na tenké placky. Peču v předehřáté troubě při 200°C 5-6 minut do zlatavé barvy. Jednotlivé placky nechám vychladnout. Mezitím si uvařím krém. Mléko smíchám s cukrem, solamylem a uvařím za stálého míchání kaši. Míchám dále až do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Rozšlehám šlehačem a přidávám postupně máslo, zkaramelizované Salko a vyšlehám na hladký krém. Podle chuti přidám rum. Jednotlivé placky okrájím podle šestihranové dortové formy aby byly stejně velké (při pečení se trochu roztečou), drobečky rozdrtím a smíchám s ořechy. Medovník promažu krémem, pomažu boky, obsypu drobky s vlašskýni ořechy. Povrch dortu rovněž potřu krémem arovněž posypu drobky s vlašskými ořechy. Uložím do druhého dne do chladničky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 421 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.