Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Crossanty

Autor: Ariela5 , 18.9.2007













Croassanty





Autor: Evánek , 18.3.2007




 15g droždí
125ml mléka
1/2 polévkové lžíce Psylia (vlákniny)
1 lžíce cukru
špetka soli
40g měkkého másla nebo rostlinného tuku
200g červené Finax
náplň - cokoliv - povidla, tvaroh, nutela, čokoláda...

Do mísy rozdrobte droždí a přidejte studené mléko a vlákninu. Míchejte, než se droždí rozpustí. Nechte bobtnat asi 10 minut.
Vsypte cukr a sůl do těsta, přidejte máslo, nakonec mouku. Důkladně propracujte těsto hnětačem alespoň 5 minut.
Na pomoučený vál vyklopte těsto a rozdělte na 2 stejné díly a vytvarujte bochánky.
Rozválejte asi na 3mm tenký plát, ten rozřežte na 5 trojúhelníků. Lžičku náplně dejte k zájladně každého trojúhelníku a stočte ke špičce.
Croissanty vložte na plech s pečícím papírem, špičkou na plech.
Přikryjte a nechte kynout asi 2 hodiny.
Potřete lehce vejcem a upečte v roubě na 250°, asi 10 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 483 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.